La fiscalia va demanar ahir dos anys de presó per als gestors d'una funerària del Bages i per als propietaris d'una residència de Castellbell acusats d'haver-se apropiat 11.100 euros dels comptes corrents d'una difunta que havia trencat la relació amb els seus familiars, a qui no es van poder localitzar per fer-se càrrec del funeral. La funerària va acabar facturant als comptes de la dona 15.000 euros pel servei, tot i que la difunta ja tenia una assegurança que assumia 3.900 euros per totes les despeses d'un enterrament. El judici, celebrat ahir al Jutjat Penal 1 de Manresa, va quedar vist per a sentència.

L'acusació pública considera que tant els amos de l'empresa mortuòria, Funerària del Bages, com els de la residència, Verge de Montserrat, on va estar ingressada la dona dos mesos abans de morir, es van aprofitar de l'absència de familiars i del bon estat econòmic dels seus comptes per "treure partit" de la situació i facturar un funeral per un preu molt per sobre del que cobria l'asseguradora. Els acusats, en canvi, ho van negar i van assegurar que únicament van voler complir "el desig" de la finada, que, abans de morir, havia manifestat verbalment que volia "un bon funeral", segons va declarar la propietària de la residència, tot i que va reconèixer que no ho va expressar per escrit, ni tampoc va especificar les característiques de l'enterrament.

Per la seva banda, la funerària, quan va rebre l'encàrrec de la residència de fer un "bon funeral", va decidir, per exemple, utilitzar un fèretre de fusta de noguer (en lloc de pi) i encarregar nombroses corones de flors, segons van declarar ahir els responsables de l'empresa mortuòria. Totes les corones van ser pagades amb els diners de la finada, fins i tot les que anaven a nom de la residència. La factura, segons van afegir, es va encarir perquè el cadàver va estar quatre dies al tanatori, ja que es va intentar localitzar la família "fins a l'últim moment", cosa que va repercutir en el cost de conservació. A més, es van imprimir un centenar de recordatoris, tot i que a la cerimònia només hi van assistir els propietaris de la residència i els seus familiars.