Els mossos investiguen l'assalt violent que dimarts passat es va produir en una casa aïllada de la urbanització Les Brucardes, a Sant Fruitós de Bages. Els fets van tenir lloc cap a quarts de deu del vespre, quan la coneguda gerent de l'empresa manresana Containers i Reciclatges Tort va arribar a casa. Llavors, dos lladres l'esperaven al jardí i la van amenaçar de tallar-li els dits de la mà amb un punyal i matar el seu fill si no els facilitava la clau de la caixa forta. Els dos lladres, que anaven tapats i parlaven un idioma de l'Europa de l'est entre ells, van lligar la dona de mans i peus, es van endur joies, uns 4.000 euros i una col·lecció de monedes d'or. El cas es troba sota secret de sumari.

La propietària de l'empresa bagenca Containers i Reciclatges Tort, Joana Maria Tort, va ser víctima d'un assalt violent a casa seva dimarts passat, quan arribava al seu domicili cap a quarts de deu del vespre i dos lladres, amb la cara totalment tapada l'estaven esperant al jardí. En declaracions a l'ACN, Tort ha explicat que els delinqüents la van amenaçar de tallar-li els dits de la mà amb un punyal i matar el seu fill si no els facilitava l'accés a l'interior del domicili i la clau de la caixa forta.

Els lladres que, segons Tort, parlaven castellà i un idioma de l'Europa de l'est entre ells, la van lligar de mans i peus amb unes brides i van robar totes les joies de casa, la recaptació de la caixa forta -uns 4.000 euros-, i una col·lecció de monedes d'or. Llavors, van fugir i la van deixar lligada en una cadira.

Al cap d'unes dues hores, Tort va aconseguir deslligar-se d'una de les brides i va trucar als serveis d'emergència per demanar auxili. La mateixa víctima, que ara es troba en estat de xoc, ha relatat que els lladres no la van agredir en cap moment, però ha explicat que encara té les mans morades per la força de les brides amb les que la van lligar. Segons Tort, ella no coneixia els lladres ni tampoc la coneixien amb ella, però assegura que "ho sabien tot de mi". De moment, els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i el cas es troba sota secret de sumari.

Sense imatges per un error amb les càmeres de videovigilància

La víctima, que viu sola, tenia instal·lades dues càmeres de videovigilància a l'exterior del seu domicili contractades amb l'empresa Securitas Direct i Verisure, però els mossos no han pogut aprofitar cap de les imatges enregistrades perquè feia uns dos mesos que les càmeres no funcionaven sense que la propietària en fos conscient.

Tort ha explicat que paga un manteniment mensual per les càmeres i ha lamentat que "no hagi servit per a res", ja que l'empresa no s'ha fet responsable de l'error. Tot i això, ha explicat que tenia instal·lada una altra càmera, en aquest cas contractada amb una altra empresa, que sí ha enregistrat imatges dels fets.

Un fet "aïllat" al Bages

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha explicat que l'assalt a la urbanització Les Brucardes és un fet "aïllat" a la comarca. Segons el batlle, al municipi no s'havia produït cap cas similar des de l'assalt, ara fa set anys, al domicili de la família Tous.

El darrer robatori a Les Brucardes es va produir fa uns dos mesos, però amb un mètode totalment diferent. Llavors, uns desconeguts van entrar en una casa de la urbanització de nit, mentre la família dormia i sense que aquesta s'assabentés de res fins l'endemà. En aquest cas, no hi va haver violència.

De tota manera i davant d'aquests dos casos més recents, l'Ajuntament ha decidit reunir-se amb les associacions de veïns de les dues urbanitzacions del municipi, Les Brucardes i La Pineda, per recordar les mesures preventives que els ciutadans han de prendre davant d'aquest tipus de situacions. Així, s'enviarà un escrit a tots els domicilis per recordar aquests consells a totes les famílies.