L'alcalde de Borredà i històric dirigent del PSC a la Catalunya Central, Joan Roma, va admetre ahir davant del jutge errades administratives en el procés de venda el 2001 de la Fàbrica de Baix, propietat de l'Ajuntament, uns errors que va atribuir al secretari municipal que va validar l'operació, ja difunt. El batlle va negar d'aquesta manera que fossin irregularitats comeses amb prevaricació, com sosté la fiscalia, i va assenyalar que qui va sortir beneficiat de l'operació va ser "tot el poble".

Al llarg d'una hora i quart de declaració, que va incloure moments de tensió amb el fiscal Antoni Pelegrín, l'alcalde de Borredà va defensar l'honradesa de la seva actuació, en un tema en què va reconèixer que l'Ajuntament era novell, ja que, segons va dir, era el primer cop en vint anys que es desprenia d'un bé patrimonial.

La fiscalia demana per a Roma quatre anys i mig de presó i vuit anys d'inhabilitació per prevaricació i falsificació de document oficial. Dos regidors socialistes d'aquella època que van aprovar la venda, Jesús Solanellas i Ernest Martínez, també van ser jutjats ahir pel mateix cas. El judici, celebrat a l'Audiència de Barcelona, es reprendrà el 18 de novembre amb l'exposició dels informes finals.