Vaig tenir un ensurt de mort. I no me n'he recuperat. No tornaré a dormir ni a viure sola en aquesta casa mai més. Vaig estar més de dues hores amb ells i durant aquest temps la vida em va passar mil vegades per davant. Pensava en totes les coses que havia fet i que no havia fet".

Joana Maria Tort relatava ahir visiblement commoguda la tràgica experiència que va patir dimarts al vespre, quan dos encaputxats la van assaltar a casa seva, a la urbanització de les Brucardes de Sant Fruitós, li van lligar ben fort les mans i la van fer recórrer totes les dependències del xalet obligant-la a revelar-los on guardava tots els diners i joies. En el cas que no ho fes, o que descobrissin que mentia, les amenaces eren clares: "em deien que em tallarien els dits de la mà amb un punyal que m'ensenyaven, o que matarien el meu fill, que asseguraven que sabien on trobar-lo". Finalment, els lladres van marxar amb 4.000 euros en efectiu, 3.000 dòlars també en metàl·lic, joies i una col·lecció de monedes d'or antigues. A ella, la van deixar lligada en una cadira, de la qual va poder desfer els nusos al cap d'uns vint minuts.

Els Mossos d'Esquadra van confirmar ahir els fets i van explicar que n'investiguen l'autoria. La víctima és una coneguda empresària del Bages, propietària, entre d'altres, de l'empresa manresana Containers i Reciclatges Tort. Els fets van tenir lloc dimarts a 2/4 de 9 del vespre a la finca on resideix, situada al costat de la carretera d'accés a les Brucardes. "Estic segura que els lladres feia temps que m'investigaven, ja que coneixien els meus moviments rutinaris i tenien molta informació sobre mi", considera la víctima.