Els Mossos d´Esquadra van detenir entre el 25 i 26 de novembre, cinc persones, entre 23 i 40 anys d´edat, de nacionalitat espanyola i veïns d´Hostalets de Pierola i Piera (Anoia), com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública.

Els fets es van iniciar ell passat 19 de novembre quan es va tenir coneixement que en una casa d´Hostalets de Pierola se sentia una forta olor de marihuana. Arran d´aquesta informació els mossos van iniciar una investigació per esbrinar si s´estava produint un delicte contra la salut pública en aquest domicili.

Durant la fase d´investigació els agents van observar que a l´exterior de l´habitatge hi havia un sistema de ventilació i climatització que feia suposar que s´utilitzava per realitzar aquest tipus de plantacions.

El passat 25 de novembre, els mossos van detectar tres persones que buidaven el contingut d´unes torretes al jardí de la casa. Seguidament, aquestes persones van començar a carregar objectes a l´interior d´un vehicle.

En veure aquests fets, els agents van detenir les tres persones i van intervenir diferents estris utilitzats pel cultiu de marihuana. En aquell moment, van observar una quarta persona que s´amagava a la part posterior de la casa, la qual també va ser interceptada i detinguda.

L´endemà, 26 de novembre, va concloure la investigació amb la detenció d´una cinquena persona que també estava relacionada amb la plantació.

A l´interior de la casa es van intervenir 686 torretes de plàstic buides que s´havien utilitzat pel cultiu de marihuana, 20 cabdells de marihuana, tres recipients amb marihuana a l´interior, un sac amb fulles de les plantes, aparells de ventilació i climatització així com diversos estris pel cultiu i elaboració de la substància.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l´obligatorietat de presentar-se al jutjat quan siguin requerits.