L'Ajuntament de Manresa ha retirat de forma definitiva la llicència d'activitat del prostíbul Las Palomas, per la qual cosa els propietaris del local ja no podran tornar a reobrir-lo. El conegut bordell manresà, situat a l'accés sud de la ciutat, estava tancat al públic des de la batuda policial a què va ser sotmès l'octubre de l'any passat. Des de llavors, els responsables no l'havien reobert, malgrat que haurien pogut fer-ho perquè la llicència continuava vigent.

El cop policial contra Las Palomas va permetre detenir els seus responsables, Alejandro R. C., de 68 anys, i la seva esposa, Fátima B., de 47 anys, acusats d'haver explotat sexualment unes 200 dones des del 2002. En total, hi va haver nou detinguts, tots ells en llibertat condicional, a l'espera del judici.

Fins l'any 2005, el local havia funcionat amb la llicència normal d'un bar. A partir de llavors, l'Ajuntament va adequar-la amb l'activitat real del club, i li va concedir la llicència de prostitució, sobre la base d'un decret de la Generalitat del 2002 que preveu aquest tipus de clubs a Catalunya, i de l'ordenança d'activitats de l'Ajuntament, que també inclou la regulació.