El Jutjat d'Instrucció 1 de Manresa, en funcions de guàrdia, va decretar ahir presó provisional per a un funcionari del centre penitenciari de Lledoners, de Sant Joan de Vilatorrada, detingut dimecres passat per subministrar droga i alcohol entre els reclusos del mòdul número 7, que acull precisament els interns amb problemes d'addicions. El treballador, Xavier P., veí de Lleida, va ingressar ahir a la nit mateix a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès.

Amb ell, també va ser empresonat un altre home detingut en la mateixa operació, i que presumptament era qui, des de l'exterior, subministrava la droga al funcionari, que feia d'intermediari. La droga introduïda era sobretot haixix, però també hi havia diverses dosis de cocaïna. El funcionari també lliurava presumptament als reclusos ampolles d'aigua que contenien, en realitat, alcohol. A més, el treballador també està acusat de lliurar als interns targetes de telefonia mòbil, malgrat que es tracta de dispositius prohibits entre els reclusos.

Els Mossos van detenir Xavier P. dimecres passat al migdia, a la rotonda d'accés a Lledoners, just en el moment en què el funcionari accedia al centre per començar-hi el seu torn laboral. La detenció es va produir després de dues setmanes d'investigació, que va incloure la visualització de les càmeres de seguretat i la presa de declaració de diversos interns.