La Fiscalia i les dues famílies denunciants demanen quatre anys de presó per a la mestra de Gironella acusada de maltractar infants d'1 any d'edat a l'escola bressol on treballava, l'Anunciata. La processada, Esther S. B., serà jutjada el proper 16 de març per haver obligat presumptament a menjar i a dormir de forma negligent al- menys dos infants del centre.

En un cas, segons les acusacions, Esther S. B. va tirar a terra un menor de forma violenta, li va immobilitzar els braços i les cames i el va obligar a empassar-se el menjar. Pel que fa a l'altre menor, la dona va introduir-lo en un sac de dormir en la posició inversa a l'habitual, amb el cap en el lloc dels peus i, tot seguit, el va immobilitzar, retenint-lo a dins del sac, segons els escrits acusatoris.

La denúncia d'aquests dos casos se sosté principalment en les imatges gravades per una càmera oculta que va instal·lar la direcció de l'escola, quan va tenir coneixement de les presumptes irregularitats de la mestra. Tot i que la defensa d'Esther S. B. va impugnar judicialment els dos vídeos, en argumentar que la càmera havia estat instal·lada sense cap permís judicial, el Jutjat d'Instrucció 1 de Berga va validar-los com a prova, tot al·legant que, en aquest cas, prevalia el dret dels menors.