El Jutjat Penal 2 de Manresa va condemnar ahir els tres joves que fa cinc mesos van lligar i apallissar durant tres hores un noi a qui reclamaven un presumpte deute econòmic, en un edifici del nucli antic de Manresa freqüentat per okupes. Tots tres estaven fins ara a presó preventiva, però la jutgessa va deixar-los ahir en llibertat, ja que els va condemnar a un any de treballs en benefici de la comunitat i a una multa de 1.095 euros, que es va afegir a una segona sanció de 90 euros. D'aquesta manera, va acordar substituir-los la pena inicial de dos anys de presó.

En canvi, el denunciant que va ser apallissat és actualment a la presó per un altre cas, ja que va ser detingut poc després per un delicte de tràfic de drogues. Els tres condemnats van rebre ahir la prohibició judicial d'acostar-se a ell en un radi inferior a mil metres durant un període de dos anys, ordre que de moment podran complir fàcilment ja que l'agredit és tancat a la presó Model de Barcelona.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc el 28 d'octubre passat, als voltants de les 3 de la tarda, en un immoble del carrer de Santa Maria de Manresa, habitat per okupes en la pràctica totalitat. Els acusats, Gary Patricio Pozo, Christian Yegles i Mostapha Hafdi, tots tres de nacionalitat espanyola, van acudir al pis de l'immoble on vivia la víctima, Jesús Alberto C. S. Un cop allà, van començar a discutir amb ell, presumptament pel destí d'uns diners obtinguts per la venda d'uns mobles, que els acusats reclamaven.