Els Mossos d'Esquadra han reforçat el dispositiu antiterrorista aquesta Setmana Santa, amb més efectius i controls a les zones on hi hagi més aglomeracions, davant l'afluència massiva de turistes en aquest període de vacances. A la Catalunya Central, aquest reforç del dispositiu es farà a Montserrat, que és, amb diferència, l'indret de la zona amb més concentració de turistes, segons expliquen fonts policials.

La resta de la Catalunya Central, en canvi, no es veurà afectada per aquest increment de l'operatiu antiterrorista. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va insistir ahir a recalcar que aquest dispositiu es deu al període de vacances, i no pas a cap augment del nivell d'alerta gihadista, que es manté a tot Catalunya igual que el mes de gener, en un grau 4 sobre 5.

Espadaler va remarcar que manté converses periòdiques amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sobre l'alerta terrorista i va aclarir que no pretén llançar ni un senyal de "preocupació exagerada" ni "frivolitzar".

"Tenim un problema, però ho hem de situar en el seu terme just", va indicar, després de destacar que existeix un "molt bon nivell" d'intercanvi d'informació entre els cossos policials i els serveis d'informació, que continuaran treballant "sense alarmar i sense abaixar la guàrdia".