La plataforma No Més Morts a la C-55, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa i l'entitat Stop Accidents Catalunya van fer ahir una crida a tota la ciutadania a participar dissabte en el tall de carretera que es farà a Olesa, a pocs metres del lloc del darrer accident mortal, on van perdre la vida una veïna de Manresa de 43 anys, Angelita Brito Gomes, i el seu fill de 9 anys, Víctor Álvarez Brito.

L'objectiu de l'acció, segons les entitats convocants, serà "continuar reclamant millores urgents" i "fer sentir les nostres legítimes reivindicacions", és a dir, el desdoblament de la C-55 i la gratuïtat de l'autopista de Terrassa (C-16).

La concentració tindrà lloc dissabte, a 3/4 de 5 de la tarda, al punt quilomètric 6 de la C-55, als accessos d'entrada del polígon industrial Can Vinyals Oest d'Olesa, en sentit Barcelona. Es tracta precisament del mateix lloc on ja hi va haver l'últim tall de carretera, ja que l'anterior accident mortal s'havia produït al mateix indret.

A les 5 de la tarda, es tallarà el trànsit i els organitzadors donaran la benvinguda als assistents. Seguidament, es llegirà un manifest conjunt de les tres entitats organitzadores. El tall de carretera durarà mitja hora i es donarà per acabat a 2/4 de 6 de la tarda. Els convocants expliquen que tots els participants podran aparcar els cotxes fàcilment als carrers del polígon, a tocar de la C-55.

Des de l'any 2000 fins ara, han mort un total de 103 persones en el tram sud de la C-55 entre Manresa i Abrera, a banda dels "centenars i centenars de ferits" que també hi ha hagut durant tot aquest temps, segons recorden les entitats convocants.