Jutgen un guàrdia civil de la Seu denunciat per detenció il·legal i amenaces de mort

L'acusació particular demana catorze anys de presó, mentre que la fiscalia en sol·licita l'absolució

14.04.2015 | 10:45

L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres vinent un guàrdia civil de la Seu d'Urgell acusat d'haver detingut il·legalment un conductor al nucli d'Anserall i d'haver-lo amenaçat de mort. El denunciant demana per a l'agent 14 anys de presó pels delictes de detenció il·legal, coaccions i amenaces. La fiscalia, però, en demana l'absolució, ja que creu que el demandant només va denunciar el guàrdia civil per apartar-lo de les seves funcions.
Els fets van tenir lloc la nit del 25 de gener de 2013 a la carretera N-145, quan el policia va aturar el cotxe del denunciant, que viatjava amb el seu fill de 15 anys, per presumpte contraban de tabac. El guàrdia civil era aleshores el cap de l'Oficina d'Anàlisis i Investigacions de la Seu. Segons la fiscalia, aquell dia, tant l'agent acusat com altres companys van comissar al denunciant tabac de contraban. Segons es recull a l'escrit de la fiscalia, la unitat dirigida per l'acusat havia sorprès en diverses ocasions el denunciant realitzant contraban de tabac i se li havien aixecat tres actes administratives entre el desembre de 2012 i el gener de 2013.
Segons l'acusació particular, però, la Guàrdia Civil va aturar el cotxe del denunciant, i en arribar l'agent acusat, va fer sortir al seu fill per la força del cotxe insultant-lo i dient-li el següent: "com diguis que t'he pegat, t'agafo i et tiro al riu". Segons l'acusació, quan el denunciant va demanar a l'acusat que parés d'agredir el seu fill, l'agent el va fer posar de genolls i posant-li la pistola al cap li va dir "com et giris, et disparo". Després, els agents es van endur detingut el demandant i, en un altre cotxe, el seu fill. A banda de la presó, el denunciant vol que el policia sigui inhabilitat durant 24 anys, pagui una multa de 16.400 euros i una indemnització de 2.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema