Un tall elèctric a l'empresa química Solvay va provocar ahir al matí una intensa columna de fum a Martorell, la qual cosa va alarmar la població. L'Ajuntament i l'empresa, però, van aclarir que el fum no era ni tòxic ni corrosiu, sinó que era resultat de la crema de gasos provocada per motius de seguretat per l'aturada elèctrica.

Els fets van tenir lloc poc després d'1/4 de 8 del matí quan, a causa d'un tall del subministrament d'electricitat, es va activar automàticament el sistema de seguretat de l'empresa, que va cremar tots els productes químics que estaven reaccionant en aquell moment a l'interior dels tancs i les canonades. La combustió d'aquesta crema va originar l'espessa fumera negra, que es va quedar estancada durant una estona al cel, a causa de la inversió tèrmica que hi havia en aquell moment. Fonts de l'empresa, però, van recalcar que el núvol de fum era derivat de la combustió i que, per tant, no es tractava de cap fuita de gasos químics.

Al cap de poca estona de la incidència, l'Ajuntament de Martorell ja va enviar un comunicat per tranquil.litzar la població. La incidència, segons el consistori, no va provocar danys ni va suposar cap risc. El regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, va explicar que "tot i que que a primera vista pot resultar espectacular, forma part del protocol de seguretat que tenen a Solvay, que funciona perfectament". Segons van indicar els mateixos responsables municipals, l'operació es va fer per poder buidar les canonades.