Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local d'Esparreguera (Baix Llobregat), van detenir el passat 7 d'abril dos homes de 19 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns d'Esparreguera, acusats de cometre dos robatoris amb força en habitatges de la població. D'altra banda i en dues intervencions més, els Mossos van arrestar entre el 23 de març i el 9 d'abril cinc persones més per haver comès vuit robatoris també en pisos d'Esparreguera. En alguns dels robatoris, els delinqüents forçaven les portes principals de pisos pendents per vendre i robaven els seus objectes de valor.

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local d'Esparreguera, van detenir el passat 7 d'abril dos homes de 19 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns d'Esparreguera com a presumptes autors de dos delictes de robatoris amb força en habitatges de la població del Baix Llobregat.

El primer d'aquests robatoris va tenir lloc la tarda del passat 12 de març quan els mossos van tenir coneixement que s'havia produït un robatori amb força a l'interior d'una caseta d'obra que es trobava al mateix pati de la casa on volien accedir els dos lladres. Els dos homes van saltar la tanca perimetral de la casa, d'uns tres metres d'alçada, per tal d'accedir al jardí i un cop allà, només van poder accedir a la caseta sense arribar a entrar a l'interior de la casa.

El segon robatori va tenir lloc amb el mateix 'modus operandi' durant la tarda del passat 17 de març a la mateixa població. Aquesta vegada els propietaris en arribar a casa van veure com dos homes sortien corrents saltant la tanca perimetral. Entre els objectes sostrets pels lladres es trobaven joies i diners en efectiu.

Els detinguts, un d'ells amb sis antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

En una altra investigació, els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 9 d'abril un home de 21 anys, nacionalitat espanyola i veí del Bruc (Anoia) per vuit presumptes delictes de robatori amb força a l'interior de pisos també a Esparreguera.

Els fets es remunten al passat 23 de març quan els agents van detenir quatre homes presumptament autors dels vuit robatoris, i va quedar pendent la detenció del cinquè membre del grup, que finalment va ser detingut el 9 d'abril

El mètode utilitzat pels lladres consistia en forçar les portes principals dels pisos desocupats i pendents de vendre i, una vegada a l'interior, sostreien els objectes de valor, majoritàriament electrodomèstics, els quals donaven sortida al mercat de segona mà. Els presumptes autors feien els robatoris utilitzant una furgoneta de lloguer que no van retornar el dia previst i els agents els van acusar també d'una apropiació indeguda del vehicle de lloguer.

El detingut, amb cinc antecedents policials, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.