L'alcalde de Berga, Juli Gendrau (CiU), va negar ahir davant de la jutgessa haver impedit a un interventor de l'Ajuntament accedir a la documentació del patronat municipal de l'hospital, el desembre del 2011, tal com el funcionari va denunciar posteriorment a l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Gendrau va aportar un decret d'alcaldia d'aquelles dates en què instava els tècnics del consistori a entregar la documentació a l'interventor sobre l'estat dels comptes municipals. El funcionari s'acabava d'estrenar en el càrrec i pretenia, segons Gendrau, bloquejar els sous dels més de 400 treballadors de l'Ajuntament fins que no es posés al dia de la situació financera del consistori. La petició, però, li va ser denegada, ja que el personal no hauria cobrat ni la nòmina de desembre ni la paga extra.

L'alcalde berguedà va fer aquestes manifestacions ahir davant de la titular del Jutjat d'Instrucció 2 de Berga, que li va prendre declaració en qualitat d'imputat. Els fets, tal com va publicar Regió7 el 13 de desembre passat, es remunten a final del 2011. El denunciant, Manel Amat, va ocupar la plaça d'interventor entre els dies 1 i 28 de desembre. Posteriorment, va presentar la denúncia a Antifrau, que, després d'una investigació, va posar el cas en coneixement de la fiscalia. El ministeri fiscal va presentar una denúncia als jutjats de Berga contra Gendrau, en entendre que podria ser autor d'un delicte contra els drets fonamentals i d'un delicte de prevaricació.