El Jutjat Penal 1 de Manresa va condemnar ahir a dos anys de presó un veí de Casserres que va agredir dues vegades el seu fill de només tres mesos edat, amb la qual cosa li va causar fractures en un braç i en una cama, a banda d'altres lesions. L'acusat va pactar ahir amb la fiscalia aquesta pena de conformitat, després que la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat, que té la tutela del menor, decidís retirar-se com a acusació particular.

Es dóna la circumstància que aquesta pena és menor a la imposada a l'exencarregada d'una benzinera condemnada a tres anys per sostreure 24.000 euros, 7.500 litres de carburant i productes valorats en 17.000 euros. En aquest cas, va ser la jutgessa del Penal 2 de Manresa qui va dictar la sentència en considerar provat que, al llarg de dos anys, es va embutxacar diners en efectiu, es va apropiar de carburant i va sostreure diversos productes. La magistrada ha condemnat la dona per un delicte continuat d'apropiació indeguda i li ha imposat la mateixa pena que demanava la fiscalia, tres anys de presó.

Pena de conformitat

En el cas del pare condemnat per agredir el seu nadó, inicialment, la fiscalia demanava quatre anys de presó tant per al pare com per a la mare (vegeu Regió7 del 14 de gener). Ahir, però, l'home va admetre davant de la jutgessa la seva autoria única dels fets. D'aquesta manera, el fiscal va retirar la seva acusació contra la mare i va pactar una pena de dos anys de presó per al pare, per dos delictes de lesions. L'home, però, no haurà de complir la pena entre reixes, ja que la condemna li quedarà suspesa amb la condició que participi en un programa formatiu sobre educació infantil i familiar.

Els fets van tenir lloc el mes de maig del 2011, quan el nen tenia tres mesos d'edat, i van succeir al domicili de Casserres on convivien pare, mare i fill. Una vegada, l'acusat va sacsejar amb violència el nadó i li va colpejar o retorçar el braç esquerre. La primera acció va causar-li una fractura múltiple costal, i la segona li va provocar una fractura en tija verda del braç, concretament del cúbit esquerre.