Marc A. M., el jove motorista que fa tres anys va atropellar mortalment un policia local de Manresa, Edouard Guillem, ha declarat aquest divendres, en el judici dels fets, que no tenia la intenció d'envestir l'agent i que no va veure la víctima ni el seu company fins a l'últim moment, sense que pogués tenir temps d'esquivar-los. La fiscalia, que considera que Marc A. M. va envestir intencionadament l'agent amb l'objectiu de matar-lo, li demana la pena de 20 anys de presó. L'Ajuntament de Manresa, que també exerceix d'acusació, eleva la petició fins als 25 anys.

El judici ha començat aquest divendres davant d'un jurat popular de l'Audiència de Barcelona. Durant la seva declaració, que s'ha fet a la tarda, Marc A. M. ha explicat que en el moment dels fets pujava conduint amb el seu ciclomotor per la carretera del Pont de Vilomara en direcció a la Balconada, a alta velocitat, i que, després de creuar el carrer Viladordis, va girar el cap enrere perquè sortien guspires del tub d'escapament. En tornar a girar el cap endavant, ha afegit, a l'altura de l'escola Ítaca, va veure un policia local davant seu, i ha reconegut que no va frenar "perquè no vaig tenir temps". Segons ha assegurat, va girar la trajectòria per no atropellar-lo, i aleshores va envestir Edouard Trapero, que estava "darrere seu" i que, segons ell, no havia vist, malgrat que els dos policies, que anaven amb l'uniforme reflectant, li havien fet indicacions des del moment en què havia creuat el carrer Viladordis.

La defensa de Marc A. M. ha demanat que se li apliqui una eximent completa a causa dels seus trastorns psicològics, ja que assegura que tenia les capacitats volitives totalment afectades en el moment dels fets, per diferents trastorns i pel consum de drogues. Per aquest motiu, ha demanat la seva absolució. En cas que sigui condemnat, ha sol·licitat que sigui sentenciat a sis mesos de presó per un delicte d'homicidi imprudent, amb l'atenuant molt qualificada d'afectació psicològica.

La fiscalia, en canvi, demana la pena de vint anys de presó, pels delictes d'homicidi dolós, dos atemptats als agents de l'autoritat, un delicte d'atemptat amb un mitjà perillós i dos delictes contra el trànsit, ja que assegura que l'acusat va cometre els fets sense l'afectació de cap trastorn i perquè ja tenia antecedents similars, com l'atropellament greu d'un policia de Sant Fruitós, pel qual ja va ser condemnat.

L'Ajuntament eleva la petició fins als 25 anys perquè afegeix un delicte d'intent d'homicidi per l'agent que anava amb la víctima, i que va poder esquivar l'atropellament. L'advocat de la família de la víctima demana una pena de 19 anys de presó.

Els fets van tenir lloc el 21 de maig del 2012 a la nit. Marc A. M. conduïa un ciclomotor per la carretera del Pont de Vilomara de Manresa a alta velocitat i emetent un fort soroll. Una patrulla de la Policia Local va ordenar-li que s'aturés. Ell no en va fer cas i, segons les acusacions, va accelerar i es va abraonar contra els agents, tot atropellant un d'ells, Edouard Guillem, de 49 anys, que va acabar morint a l'hospital dos dies després s causa de les greus ferides.