Marc A. M., el jove motorista que fa tres anys va atropellar mortalment un policia local de Manresa, Edouard Guillem, va declarar ahir, en el judici dels fets, que no va envestir intencionadament l'agent, com asseguren les acusacions, que li demanen penes de fins a 25 anys de presó. L'acusat va afirmar que no va veure la víctima fins a l'últim moment, perquè s'acabava de girar enrere per observar les guspires que sortien del tub d'escapament del ciclomotor que conduïa. Tot i així, va admetre que no va intentar frenar quan es va trobar la víctima al davant, però ho va justificar dient que no va tenir temps de reaccionar i que tenia por d'accidentar-se amb la frenada.

Els fets van tenir lloc el 21 de maig del 2012 a la nit. Marc A. M. conduïa un ciclomotor per la carretera del Pont de Vilomara de Manresa a alta velocitat i emetent un fort soroll. Una patrulla de la Policia Local va ordenar-li que s'aturés. Ell no en va fer cas i, segons les acusacions, va accelerar i es va abraonar contra els agents. El primer policia va poder esquivar-lo, però aleshores, segons les acusacions, es va dirigir contra Edouard Guillem, de 49 anys, a qui va atropellar de ple. El policia va morir a l'hospital dos dies després a causa de les greus ferides.

El judici va començar ahir davant d'un jurat popular de l'Audiència de Barcelona, tres anys després dels fets. Des de llavors, l'acusat ha estat a presó provisional. Durant aquest temps, el jove ja ha estat condemnat per haver atropellat greument un altre policia local, el 2009, en aquest cas a Sant Fruitós de Bages. També ha estat condemnat per haver fugir temeràriament de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada i per haver agredit la seva exnòvia.