La incompareixença d'un mosso d'esquadra que no havia estat citat va obligar ahir el Jutjat Penal número 2 de Manresa a suspendre a l'últim moment el judici per un accident de trànsit mortal que hi va haver a l'eix del Cardener (C-55), a Súria, ara fa dos anys i mig.

L'acusat, Agustí R. G., que anava begut en el moment dels fets, s'enfronta a una petició de la fiscalia de tres anys i mig de presó. La víctima, un veí de 46 anys d'edat de Solsona, Joan Manel Navío Mas, anava de copilot en el cotxe del processat. El judici es va reassenyalar per al proper mes de juliol.

Els fets van tenir lloc el 24 de novembre del 2012, cap a les 10 de la nit. L'acusat conduïa el seu cotxe per l'eix del Cardener, i la víctima, que era amic seu, circulava al seu mateix vehicle, en el seient de copilot. Segons l'escrit de conclusions inicials de la fiscalia, l'acusat circulava a una velocitat superior a la permesa i sota els efectes de l'alcohol. A l'altura del punt quilomètric 44, en un revolt conflictiu situat a prop de l'accés de Súria sud, l'home va perdre el control del vehicle. El cotxe va envair el sentit contrari i va impactar contra un altre turisme, que conduïa una veïna de Súria, que va resultar ferida de caràcter lleu. L'acusat també va resultar ferit lleu, mentre que el seu acompanyant, Joan Manel Navío, va resultar mort.

Després que els Mossos li fessin la prova d'alcoholèmia, el conductor acusat va donar una taxa positiva de 0,67 mil·ligrams per litre d'aire espirat, una taxa que superava, de llarg, el doble del màxim permès, que és de 0,25.

Per aquest motiu, la fiscalia atribueix a Agustí R. G. un delicte d'homicidi per imprudència greu i un altre delicte contra la seguretat viària. I demana que sigui condemnat a la pena de tres anys i mig de presó. També sol·licita que indemnitzi els pares de la víctima en al quantitat de 76.460 euros.

El judici s'havia de celebrar ahir al migdia als jutjats de Manresa, on va acudir diversos testimonis, que es van esperar durant una hora. Finalment, però, el jutjat va comunicar que el judici quedava suspès per l'absència d'un dels mossos que va assistir a l'accident.