La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages denuncia que els Mossos d'Esquadra van procedir a identificar les persones que ocupen els immobles del Bloc 5, el situat al carrer de Montealegre de Manresa, amb una actitud desafiadora. Asseguren que van tallar el carrer i van entrar al bloc "amb llanternes i les porres a les mans". "Van mostrar una actitud amenaçadora i semblava que estiguessin fent un escorcoll important", explica a aquest diari Bernat Sorinas, membre de la PAHC. Afegeix que no es quedaran de "braços plegats" i que estudiaran si faran una concentració per mostrar la seva postura contrària a com els Mossos van fer les identificacions.

Agents de la policia catalana es van presentar dimarts a les 10 de la nit al Bloc 5 amb dues furgonetes i van tallar el carrer. Ara hi ha tres famílies en els immobles d'aquest bloc de pisos. La identificació de persones en els habitatges que ha ocupat la PAHC és un procediment habitual perquè s'obre un plet judicial.

Fonts dels Mossos d'Esquadra van assegurar a Regió7 que tot el dispositiu es va portar a terme per garantir la seguretat. Expliquen que hi van anar de nit perquè va ser l'hora que els va arribar el requeriment de diligències. Els Mossos afegeixen que no sabien qui s'hi trobarien i van decidir anar-hi amb dues furgonetes, i per aquest mateix motiu van entrar-hi amb "estris de protecció". També diuen que van tallar el carrer per qüestions de seguretat.