Pena de deu anys i mig de presó per a Marc Ayala, el motorista que va atropellar el policia local de Manresa Edouard Guillem. És el que ha decidit la jutgessa que l'Audiència Provincial de Barcelona després que el jurat popular dictaminés que Ayala és culpable d'homicidi dolós per haver xocat contra l'agent amb la motocicleta de forma intencionada.

És la pena mínima que li podia caure. El jurat també va dir que s'havien de tenir en compte dues atenuants: la conducció sota els efectes del haixix i el trastorn psicològic que pateix. Ha quedat demostrat, però, que la seva hiperactivitat no li afectava la capacitat cognitiva i era conscient de que atropellava el policia. Tenint en compte els condicionants, Ayala s'afrontava a una pena d'entre 10 i 15 anys de presó.

Finalment, el còmput de tots els delictes que se li imputen sumen deu i mig. La fiscalia i la resta de lletrats de l'acusació demanaven la pena màxima.

Els fets van succeir el 21 de maig del 2012 a la nit, quan Ayala conduïa una motocicleta per la carretera del Pont de Vilomara, tot i haver perdut la totalitat dels punts del carnet de conduir. Els dos agents de la Policia Local van fer senyals perquè s'aturés pel soroll que produïa la motocicleta, però Marc Ayala no en va fer cas i es va dirigir cap a ells. El primer el va esquivar, però va xocar contra el segon, Edouard Guillem. No era la primera vegada que Ayala perpetrava una acció similar. El 2009 va atropellar greument un policia local de Sant Fruitós de Bages.

Fets pels quals ha estat condemnat durant el temps en què ha estat a presó de forma preventiva.