L'Audiència de Barcelona jutjarà a partir de la setmana que ve un veí de l'Anoia acusat d'haver abusat sexualment de tres nenes, tot aprofitant-se de l'amistat que tenia amb els seus pares. El processat, José Luis M. M., va cometre presumptament aquests fets entre els anys 2008 i 2014 i va gravar alguns d'aquests abusos, de manera que la policia va descobrir els corresponents vídeos al seu ordinador. L'home, que ja es troba en presó provisional per aquests fets, s'enfronta a una petició de catorze anys per part de la fiscalia.

Els fets, segons l'escrit de conclusions del ministeri fiscal, van tenir lloc entre el 2008 i el 2014, en dates no determinades. Aprofitant-se de la seva condició familiar i d'amistat cap als pares de les menors, el processat, José Luis M. M., va fer petons i i va realitzar diversos tocaments a les parts íntimes de les tres nenes, nascudes entre els anys 2003 i 2005 i que, per tant, tenien una curta edat en el moment dels fets. Segons afegeix el fiscal, l'home cometia aquests abusos amb l'excusa de jugar i d'eixugar-les amb la tovallola en sortir de la dutxa o de la piscina.

Fins i tot, assegura el ministeri públic, l'acusat va procedir en diverses ocasions a gravar aquests actes, que van tenir lloc al seu propi domicili. Concretament, els Mossos van localitzar al seu ordinador set vídeos, enregistrats entre els anys 2008 i 2013. En cadascuna de les gravacions, l'acusat apareix amb una nena diferent. Entre els abusos sexuals, hi havia tocaments, masturbacions petons als genitals i a la boca.

La vivència d'aquests fets va provocar danys psicològics a les tres nenes, tot i que de moment no presenten seqüeles, segons afirma la fiscalia en el seu escrit.

El judici començarà divendres de la setmana que ve a la secció tercera de l'Audiència de Barcelona i és previst que culmini el següent dilluns. La fiscalia demana per a l'acusat la pena de catorze anys de presó, per tres delictes d'abusos sexuals, dos dels quals de continuats. A més a més, també reclama que indemnitzi amb 4.000 euros els pares de cadascuna de les nenes. L'home està en presó preventiva des del febrer del 2014.