Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones com a presumptes autores de 12 robatoris amb força comesos en bars i domicilis de diverses poblacions, entre les quals Olesa i Esparreguera. Als detinguts, d'entre 25 i 49 anys i veïns de Barcelona i de l'Hospitalet de Llobregat, se'ls imputa la pertinença a un grup criminal.

La banda, que va cometre els robatoris entre setembre del 2014 i el mes de juny passat, tenia "una gran mobilitat geogràfica, un grau d'especialització molt elevat i el seu àmbit d'actuació abraçava poblacions de tota l'àrea metropolitana de Barcelona", segons els Mossos d'Esquadra.

La investigació va començar la nit del 22 de setembre del 2014, quan hi va haver tres robatoris en tres bars de les poblacions d'Olesa, Esparreguera i Sant Andreu de la Barca. A partir d'aquesta investigació, els agents van observar que la banda actuava principalment a bars i domicilis particulars de l'àrea metropolitana i que preparava "minuciosament" els robatoris, i assignava diferents tasques a cadascun dels membres.

Entre les mesures que prenien, els detinguts, d'origen albanès, amagaven els objectes obtinguts en els robatoris immediatament i enviaven els diners obtinguts al seu país d'origen en poc temps a través d'una empresa d'enviament internacional de diners. La detenció es va dur a terme per mitjà de tres escorcolls ordenats pel jutge a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.