El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha condemnat una dona de Navàs per haver llançat àcid corrosiu a casa dels seus veïns, amb qui tenia una mala relació. En la mateixa sentència, l'acusada, Cèlia P. C,. també ha estat condemnada per haver donat dues bufetades a un dels veïns afectats. En total, el jutge li imposa una multa de 570 euros i una indemnització de 538 euros per als afectats.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 19 de gener del 2014. L'acusada, que viu a Navàs, tenia des de feia temps una relació conflicitiva amb la parella que residia a la casa veïna. Aquell dia, cap a 2/4 de 8 del matí, Cèlia P. C. es va acostar al seu domicili i, amb l'objectiu de provocar-los un dany econòmic, va vessar àcid corrosiu al porxo d'entrada. L'àcid va fer malbé el terra de l'entrada, i també i els ornaments i les plantes que adornaven l'indret. Els danys provocats pel líquid van ser valorats pericialment en 538,95 euros.

Al cap de dos dies, cap a 2/4 de 9 del vespre, l'acusada es va trobar tots dos veïns quan es disposaven a entrar al garatge de casa seva, a dins del seu vehicle. En aquell moment, Cèlia P. C. es va acostar al cotxe i, a través de la finestreta, va donar dues bufetades a l'home, que era a dins del vehicle.

La sentència condemna la navassenca per un delicte de danys i per una falta de maltractament d'obra. Inicialment, la fiscalia demanava per a ella una multa de 3.120 euros. El dia del judici, però, l'acusada va reconèixer els fets, de manera que el seu advocat va pactar amb el fiscal una pena de conformitat, que es va fixar en 570 euros de multa. L'acusada també haurà de pagar els danys provocats per l'àcid corrosiu i haurà d'assumir les costes processals del judici.