Els Bombers de la Generalitat han aconseguit poc abans de 3/4 de 8 del vespre estabilitzar les flames de l´incendi declarat aquesta tarda de dimarts a Artés, al costat de la carretera B-431. Els Agents Rurals xifraven a les 9 del vespre en 4,5 hectàrees la superfície calcinada. En total, s'hi han desplaçat 26 vehicles terrestres i 9 d'aeris. 20 dotacions de Bombers revisen el perímetre i no es preveu que es pugui donar per controlat fins passada la mitjanit.

L'incendi, que s'ha estès per una zona de massa forestal, ha començat a les 6 de la tarda al marge del quilòmetre 43 de la B-431, via que uneix Artés i Calders i que ha estat tallada en ambdós sentits.

També s´han activat efectius dels Mossos d´Esquadra, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i una ambulància del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.

Passades les 7, els Bombers ja anunciaven que el flanc dret de l'incendi evolucionava favorablement. Uns 40 minuts després, el cos ha pogut estabilitzar les flames.

Alerta per risc d'incendi extrem o elevat en 31 comarques

El Bages és una de les comarques que aquesta tarda de dimarts està en alerta per risc extrem o molt elevat d'incendi. La llista completa de comarques la formen el Baix Llobregat, Vallès Occidental, Anoia, Bages, Moianès, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell.

Molts municipis de tot Catalunya han reforçat la vigilància contra els incendis amb dispositius de Policia Local i voluntaris de Protecció Civil municipal.

El Servei Meteorològic de Catalunya SMC preveu que aquest dimecres les temperatures iniciïn una contenció i descens moderat que faciliti la rebaixa dels nivells de perill extrem, tot i que es mantindran valors molt alts.