La fiscalia demana 3 anys i mig de presó per a Jonathan I.R. per un delicte d'atemptat contra l'autoritat. Segons el ministeri fiscal, l'acusat va increpar des del seu vehicle el fiscal degà de la Seu d'Urgell, Juan Sagredo, mentre era a la terrassa d'un bar de la capital de l'Alt Urgell amb un altre fiscal, un jutge i una guàrdia civil. A més, quan va ser detingut per la Guàrdia Civil, l'acusat va dir que quan sortís en llibertat el mataria. Els fets van tenir lloc un mes després que l'home fos condemnat a 5 anys i 4 mesos de presó per contraban. L'acusat va reconèixer ahir que va insultar Sagredo però va negar les amenaces de mort.

Els fets van tenir lloc el 16 de juny del 2015, un mes més tard que l'acusat fos condemnat a 5 anys i 4 mesos de presó per un delicte de contraban. Concretament se'l va condemnar el 13 de maig a 3 anys de presó per un delicte continuat de contraban, a 4 mesos de presó més per pertinença a grup criminal i a 2 anys de presó per falsedat documental. En aquell judici, el fiscal encarregat va ser Juan Sagredo, el mateix que, un cop coneguda la sentència va presentar un recurs per demanar que se l'imposés a l'acusat un any més de presó pel delicte continuat de contraban.

L'acusat va reconèixer ahir al judici que estava enfadat per la condemna i que quan va veure el fiscal li va "marxar el cap". "Em sap greu haver-lo insultat però no tinc cap intenció de fer-li mal", va declarar. L'home va reconèixer que va passar amb el cotxe per davant de la terrassa on Sagredo estava prenent un refresc amb més gent i que el va insultar greument. Va negar, en canvi, haver passat per davant del fiscal en repetides ocasions, mentre que la fiscalia assegura que va repetir l'acció amb insults i gestos amb la mà.