Davant l´augment de risc d'incendi, el Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, ha decidit prohibir l´accés a peu de persones i vehicles a diferents accessos del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Els accessos al monestir de Montserrat per carretera, cremallera i aeri no es veuen afectats. A més d´aquest espai protegit, es controlaran 29 municipis pel molt alt risc d´incendi forestal donat l´augment generalitzat de la temperatura, l´alt índex de sequera i la disminució de la humitat relativa.

Les altes temperatures i l´elevat risc d´incendi que estem vivint a Catalunya fan que el Departament d´Agricultura activi el Nivell 3 del Pla Alfa a una trentena de municipis de Catalunya.

El cos d´Agents Rurals conjuntament amb Mossos efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.

Les poblacions en les que s'ha activat la fase 3 són les següents: Castellolí, el Bruc, Calders, Artés, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Rajadell, Talamanca, Mura, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Vicenç de Castellet, Castellgalí, Sant Salvador de Guardiola, Marganell, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Abrera.

A aquets municipis s´han suspès totes les autoritzacions d´activitats que poden generar perill d´incendi forestal . Pel que fa als treball de sega de cereal, les maquines que treballin a aquest municipis ha de comunicar l´inici de l´activitat i la seva situació al Cos d´ Agents Rurals i cal que disposin de mitjans d´extinció d´incendis addicionals

La previsió és que el perill d´incendi forestal augmenti durant els propers dies degut a la continuïtat de les altes temperatures i a la disminució de les humitats relatives. El perill més alt es dóna precisament en els indrets que han rebut poques precipitacions.