L'augment de le temperatures d'aquests últims dies ha acabat modificant certs hàbits de consum. Els refrescos son el més habitual, però també la compra de productes de farmàcia per protegir-se de la calor. Núria Samaniego, de la farmàcia Ros del Passeig, explica que han vist com incrementaven les vendes de productes com "cremes solars i complexos vitamínics, com la gelea reial", i també medicaments relacionats amb el control de la pressió arterial.

La calor fa baixar la pressió arterial, i és per aquest motiu que han notat que molta gent gran hi acudeix per prendre-se-la. A la farmàcia Planas no han percebut un repunt considerable de productes estacionals, com els antimosquits o les cremes solars ("habituals de l'època de l'any en què ens trobem", explica una treballadora), però sí que han notat més afluència de persones que hi van a mesurar-se la pressió. Un altre dels productes que té èxit, explica Cristina Pedragosa, de la farmàcia Buxó, són uns difusors d'aigua termal que serveixen per "refrescar-se i per calmar" la sensació de calor.

Refrescar-se amb begudes

A l'hora de refrescar-se o prendre la fresca, els bars són una alternativa. Molts han notat un augment del consum de refrescos. Al restaurant La Taverna del Pintxo, a la plaça de la Independència, fins i tot s'han arribat a quedar sense coca-coles al magatzem. Hèctor Pascual, encarregat de l'Orxateria Coloma, explica que els granissats i l'orxata són les begudes més sol·licitades. Tot i així, diu no haver notat un augment significatiu de les consumicions.

Qui sí que ha notat un increment considerable del consum, fins a dues o tres vegades per damunt d'altres anys, és Ignasi Puiggròs, de la gelateria Dolce Piacere. Tot i que el que més ven són gelats, el consum d'orxata i granissats s'ha "disparat" per les altes temperatures.

Un altre sector que ha notat un augment de vendes ha estat el de les botigues de roba de bany. Algunes, però, ho atribueixen a l'efecte de les rebaixes més que no pas a l'efecte que hagi pogut generar l'onada de calor.