L'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana que ve un home acusat d'haver violat una dona en un pis-residència d'Ampans de Manresa, fundació que es dedica a la integració de persones discapacitades intel·lectualment. L'acusat, Luis Enrique P. A., de nacionalitat boliviana, i sense autorització per viure a l'estat espanyol, s'enfronta a una petició de quinze anys de presó per part de la fiscalia. L'home ja es troba empresonat de forma preventiva per aquest cas.

Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc ara fa poc més d'un any, el 26 d'abril del 2014, cap a les 7 del matí. L'acusat es va dirigir en un pis que Ampans utilitza com a llar-residència per als seus usuaris. L'home, segons la fiscalia, sabia que en aquest pis hi vivien persones discapacitades intel·lectualment.

Un cop allà, Luis Enrique P. A. va enfilar-se per un arbre fins arribar al balcó del primer pis de la casa veïna. Des d'aquest punt, va saltar al balcó del pis d'Ampans. Segons la fiscalia, quan ja es trobava a l'interior de l'habitatge, va agafar un ganivet de cuina i es va dirigir a l'habitació on dormia la víctima.

Un cop a dins del dormitori, l'acusat va col·locar el ganivet al coll de la dona, i també al seu costat, i va començar a tocar-li tot el cos. Segons el mateix relat de la fiscalia, Luis Enrique P. A. li va treure aleshores la roba i la va penetrar vaginalment en dues ocasions.

Com a conseqüència d'aquests fets, la víctima va patir una petita erosió lineal a la cara interna del llavi menor, ferida que va tardar una setmana a curar-se.