L'administrador de l'empresa manresana Indústries Ponsa, Joan P. S., acusat d'haver estafat 120.000 euros a Hisenda, es va negar ahir a pactar una rebaixa de la pena amb la fiscalia a canvi de reconèixer els fets, de manera que anirà a judici. L'home s'enfronta a una petició de cinc mesos de presó i a una multa de 50.000 euros.

Ahir es va celebrar al Jutjat Penal 1 de Manresa la vista de conformitat del cas per estudiar si hi havia possibilitat de pacte entre la defensa, la fiscalia i l'advocacia de l'estat, que també exerceix d'acusació. El fiscal va oferir una rebaixa de la seva petició de pena, que Joan P. S. no va acceptar. Per aquest motiu, anirà a judici, que es fixarà per a una nova data.

Els fets es remunten a l'any 2001, quan, segons la fiscalia, Joan P. S. va portar una doble comptabilitat per no declarar una bona part de les vendes realitzades per aconseguir una devolució més gran d'Hisenda. Segons l'acusació pública, aquell any va declarar unes pèrdues de 181.53 euros, i, en realitat, havien estat de 60.426 euros. Això va fer que Hisenda li fes la devolució de 120.996 euros. Per aquest motiu, la fiscalia acusa Joan P. S. d'un delicte contra la hisenda pública.