El Montepio de Conductors celebra avui la festivitat de Sant Cristòfol. Ho farà amb una missa presidida per l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler (a les 12 del migdia a l'hospital de Sant Andreu), amb el lliurament de guardons, i amb la benedicció de vehicles, que es farà de 7 a 9 del vespre a la cruïlla del carrer Mossèn Verdaguer amb la plaça de Sant Jordi. Els diners que es recullin en la benedicció es destinaran a lluitar contra la pobresa infantil i es canalitzaran a través de sor Lucía Caram.

Els guardons s'entregaran a Sant Andreu després de la missa, cap a 3/4 d'1 del migdia. Un dels premis serà per a Josep Maria Serena, que ha estat director del Montepio des del 1994 i que recentment s'ha jubilat. Al llarg de la seva trajectòria, l'entitat assenyala que ha mantingut el prestigi i el reconeixement social per la seva feina en defensa dels conductors, la seguretat viària i la mobilitat.

Un segon premi serà per a Xavier Jovés, soci veterà de l'entitat, que ha estat responsable de Protecció Civil a Manresa i que sempre ha destacat per la seva labor en les emergències. Ha participat a les jornades d'educació viària, Conductalia, com a conferenciant i és un expert pel que fa a prevenció i actuació davant de qualsevol sinistre. També integra les agrupacions de defensa forestal.

D'altra banda, el tercer guardó serà per a Carles Guerrero, un jove estudiant de 22 anys que ha confiant en el Montepio com a entitat que fa costat als conductors. A l'acte es reconeixerà quatre persones més que han estat delegats de l'entitat: Josep Gudayol, de Balsareny; Anna Maria Riera, de Sant Fruitós; Maria Antònia Riera, de Sant Vicenç i Rossend Montraveta, de Navarcles.