Durant els darrers dos anys, la policia ja ha dut a terme diverses batudes contra l'explotació sexual a Manresa. El més important, fins ara, era el que havia afectat el club Las Palomas, situat a l'entrada sud de la ciutat, i que està clausurat des de l'octubre del 2013. Segons ha pogut saber aquest diari, la desarticulació d'aquesta nova xarxa de prostitució il·legal a la ciutat té alguns vincles amb el cas de Las Palomas, tot i que no estaven connectats entre si.

Concretament, una de les dones que era al prostíbul del carrer Roger de Flor, de nacionalitat nigeriana, va declarar a la policia que anteriorment s'havia dedicat a la prostitució al club Las Palomas.

A més a més, els components d'aquesta xarxa desarticulada ara a Manresa se solien reunir en un bar de la carretera de Vic de Manresa, que està regentant, precisament, per la companya sentimental d'un dels detinguts de Las Palomas.

El cop policial contra Las Palomas, dut a terme l'octubre del 2013, va permetre detenir aleshores el seu responsable, Alejandro R. C., i la seva esposa, Fátima B., acusats d'haver explotat sexualment unes 200 dones des de l'any 2002. En total, hi va haver nou detinguts. Tots estan en llibertat condicional, a l'espera de la celebració del judici.

Fa un any, l'Ajuntament de Manresa va retirar definitivament la llicència de Las Palomas, per la qual cosa els propietaris ja no han pogut tornar a obrir el local