El risc de patir un incendi torna a ser molt elevat, i ahir mateix tres focs al Bages, el Solsonès i l´Anoia van fer posar l´ai al cor als veïns de les respectives zones. En cap cas, però, no es van declarar incendis simultanis i, per això, els Bombers van poder enviar tota la seva artilleria per controlar-los al més aviat possible. Un d´ells, el de Sant Salvador de Guardiola, hauria estat originat per una cigarreta encesa al marge de la carretera.

El primer foc es va declarar a les 12 del migdia entre Pujalt i Conill, a l´Alta Anoia, i va afectar sobretot vegetació agrícola. Els Bombers el van poder extingir quan havia cremat únicament una hectàrea.

Mitja hora després d´apagar-lo, a 1/4 de 2 del migdia, es va encendre un incendi forestal a Castellar de la Ribera, al Solsonès. Fins a l´indret s´hi van desplaçar sis dotacions terrestres i tres d´aèries dels Bombers. El foc va afectar la zona de Torregassa. Els efectius el van poder donar per controlat al cap de dues hores. En total, va cremar unes tres hectàrees.

L´incendi del Bages, a Sant Salvador de Guardiola, es va declarar a les 6 de la tarda, a prop del restaurant Cala Iaia, en uns marges de la carretera de Can Massana, per la qual cosa una de les hipòtesis principals és que s´hagués originat per una burilla llançada des d´un cotxe.

Els Bombers remullant la zona cremada a Sant Salvador / ACN

Els Bombers hi van enviar 18 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris, i el van donar per controlat a 2/4 de 8. En total, van cremar 1,2 hectàrees. Protecció Civil va demanar ahir a la població màxima alerta per evitar nous incendis.