Una nena de 12 anys ha mort aquesta tarda per un llamp a Campelles (Ripollès) quan estava de colònies amb un grup de joves, han informat a Efe els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil.

La policia catalana ha rebut cap a les 19.30 hores d'aquesta tarda l'avís que un llamp havia impactat en un menor i, quan han arribat al lloc del sinistre, han trobat a la nena ja morta.

La nena formava part d'un grup de menors de la província de Barcelona que estaven de colònies d'estiu i que avui realitzaven una excursió per la zona on s'ha desencadenat la tempesta, segons informa Protecció Civil.

L'alcalde de la localitat, Joan Dordas, ha explicat al portal del canal 3/24, que el grup estava a la intempèrie quan els ha atrapat la tempesta i que la nena estava jugant al costat d'una creu de ferro, que ha estat la que, pel que sembla, ha atret el raig que li ha causat la mort.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat al lloc del succés tres ambulàncies i ha mobilitzat un equip de psicòlegs perquè atenguin els companys de la menor morta.

La situació meteorològica ha obligat que el municipi de Queralbs (Ripollès) hagi hagut d'acollir tres grups de joves que estaven de colònies per la zona.

La comarca del Ripollès, on està situada Campelles, ha patit aquesta tarda una important tempesta elèctrica que ha afectat també la comarca veïna de la Cerdanya, on un llamp ha causat un incendi en el qual encara treballen a aquestes hores els Bombers de la Generalitat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les 20.00 hores s'havien comptabilitzat a Catalunya la caiguda de 148 llamps núvol-terra, 73 dels qualsa la comarca del Ripollès -on ha mort la nena- i 21 a la de la Cerdanya, les dues més afectades.