La tempesta que va caure ahir a la tarda arreu de la Catalunya Central va ser especialment virulenta a Cardona, que va recollir 65 litres per metre quadrat en poc més d'una hora, la qual cosa hi va provocar diverses inundacions de baixos i desperfectes, com ara en un mur de les piscines municipals. On l'aiguat va ser més fort, però, va ser al barri de Coma. Un pluviòmetre d'un veí particular d'aquest nucli va registrar 83 litres.

La forta pluja, que en intervals de temps va ser en forma de calamarsa, va caure entre 3/4 de 6 i les 7 de la tarda. L'aigua i el vent van provocar la inundació d'alguns carrers, com la carretera de la Mina, però sobretot inundacions de baixos del municipi. Per això, la Policia Local, Protecció Civil i els Bombers van haver d'atendre nombrosos serveis. Moltes tapes de claveguera van saltar.

La tempesta també va provocar diversos desperfectes. Per exemple, va tombar una part del mur del recinte exterior de la piscina municipal. Per aquest motiu, l'Ajuntament es plantejava si havia de tancar les piscines durant el dia d'avui. Segons les mateixes fonts, també es van produir desperfectes en un parell de teulades del municipi i fins i tot a l'edifici del Cinema Modern. On els danys van ser més importants van ser en camins i camps, sobretot de la zona de Sagalés i del barri de Coma. També la Coromina va patir diverses afectacions. El pati del col·legi d'aquest barri, per exemple, va quedar del tot inundat.

Posted by Miquel Alsina Ayala on Monday, July 20, 2015

Vídeo penjat per Miquel Alsina Ayala a Facebook