El Jutjat d'Instrucció 2 de Berga ha ordenat a l'exalcalde de Cercs, Ferran Civil, que pagui una fiança de 38.000 euros per afrontar el seu proper judici per presumpta prevaricació urbanística, per la llicència il·legal que va atorgar per construir un edifici a Sant Jordi.

En el judici, la data del qual s'ha d'assenyalar properament, la fiscalia acusa Civil d'un delicte de prevaricació i li demana una multa de 5.000 euros. L'acusació particular, que representa la promotora, eleva la petició fins als tres anys de presó. La fiança de 38.000 euros imposada és el càlcul de la quantia de les responsabilitats civils i de les pecuniàries. També seran jutjats pel mateix cas l'exsecretari i l'exarquitecta municipals, cadascun dels quals ha de dipositar una fiança de 4.950 euros.

L'edifici es va començar a edificar el 2003, però Urbanisme va aturar les obres en considerar il·legal la llicència municipal. Ara, l'Ajuntament ha presentat un enèsim recurs a la sentència que l'obliga a enderrocar el bloc, tal com va publicar divendres Regió7. Segons ha sabut ara aquest diari, però, una veïna ha reclamat al TSJC l'execució immediata de l'enderroc.