L'increment de les activitats lúdiques a casa i a l'aire lliure i en piscines durant l'estiu propicia més accidents, segons va alertar ahir l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), que va recomanar extremar les precaucions.

Traumatismes, petites ferides i cremades són algunes de les lesions més freqüents a l'estiu com a conseqüència d'accidents, que són la primera causa de mortalitat en els menors de 15 anys, i també és una important causa de discapacitat, segons l'AIFiCC.

L'associació va advertir que la majoria dels successos "són previsibles i per tant evitables" i van reivindicat el seu paper a l'hora d'aconsellar sobre com evitar-los. Segons l'AIFiCC, cada any es produeixen uns 30.000 accidents domèstics a Catalunya i "amb una mica de prevenció se'n podrien evitar fins al 80%". Les principals conseqüències dels accidents a casa són cops, talls i intoxicacions, que suposen un 52% dels ingressos hospitalaris, i el grup de població amb més risc són els nens, sobretot els menors de 4 anys. La franja d'edat que va dels 5 als 14 anys acumula el 12% del total d'accidents.