La Guàrdia Civil ha detingut avui l'exconseller delegat de la constructora Teyco Jordi Sumarroca, el seu oncle Joaquim i la seva cosina Susana, en una operació contra la corrupció i el blanqueig en la qual també ha estat arrestat l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué i un assessor fiscal.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la Guàrdia Civil està practicant aquest matí vuit entrades i registres a Barcelona i Palafrugell (Baix Empordà), cinc d'elles a domicilis, dues en empreses i la vuitena en un despatx professional i ha detingut almenys cinc persones en el marc de l'operació, denominada "Petrum".

En l'operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès) i la Fiscalia Anticorrupció, s'investiguen diversos delictes contra l'administració pública en connexió amb el blanqueig de capitals i l'organització criminal.

La família Sumarroca ha estat durant anys vinculada a la família Pujol, fins al punt que Carles Sumarroca va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Jordi Sumarroca, fill de Carles Sumarroca, ha estat detingut a primera hora d'aquest matí a casa seva a Barcelona per agents de la Guàrdia Civil de Tarragona i ha estat traslladat a la seu de Teyco a la capital catalana, per registrar les oficines.

L'exconseller delegat de la constructora i promotora Teyco estava imputat des de juny del 2014 per la seva presumpta relació amb un cas de corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès), per la qual cosa ja van ser detinguts el 26 de juny de l'any passat el llavors alcalde Daniel Masagué i sis regidors de la localitat.

Quan la Guàrdia Civil va detenir al juny de l'any passat Masagué ja va registrar la seu de Teyco a Barcelona.

En l'operació també s'ha detingut avui a Barcelona la cosina de Jordi Sumarroca, Susana, i el seu oncle Joaquim, vinculats al holding Teyco S.L.

A més, també ha tornat a ser arrestat l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué, que l'estiu passat va arribar a estar prop d'un mes en presó preventiva i que va dimitir del càrrec quan estava entre reixes.

El cinquè detingut en l'operació és l'assessor fiscal i comptable Marià J.P., de la gestoria Asemges, radicada a Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

El jutge del Vendrell (Baix Penedès) que investiga aquesta suposada trama, en una peça separada de la investigació iniciada el 2013 a l'ajuntament de Torredembarra, ha declarat el secret de les actuacions.