El Jutjat Penal 2 de Manresa ha condemnat a mig any de treballs comunitaris dos veïns de Castellbell que van robar joies de casa d'una veïna, que els havia cedit una còpia de les claus perquè li cuidessin l'habitatge.

Els fets, segons la sentència de conformitat, van tenir lloc el setembre del 2013. La víctima havia cedit als veïns, els acusats Ramon C. G. i Ana María C. P., una còpia de les claus de casa perquè marxava fora uns quants dies per motius personals. Els acusats, amb l'excusa de cuidar de l'habitatge, van utilitzar les claus per entrar a la casa per apropiar-se de joies d'or i d'altres objectes de valor. Les joies van ser venudes en un establiment de compra d'or de Sant Vicenç de Castellet.

El dia del judici, tots dos acusats van reconèixer l'autoria dels fets, de manera que van poder pactar una pena de conformitat amb la fiscalia, que inicialment demanava un any i mig de presó per a cadascun per un delicte de furt. La condemna pactada va ser de mig any de presó, que va quedar substituïda per mig any de treballs en benefici de la comunitat. A més, també van ser condemnats a pagar al voltant de 2.500 euros d'indemnització a la víctima.