El Conseller d´Interior Jordi Jané ha volgut plasmar amb sinceritat la intensitat i la importància de l´incendi que crema des de tres quarts de dues de la tarda a Òdena i Maians i que ha començat al punt del KM 72 de la C-37 Igualada - Manresa.

Les flames han avançat molt ràpidament degut al pronunciat vent de Ponent que s´ha vist tímidament aturat per la Marinada, un vent més humit. "Estem esperant que el vent de Marinada creixi per reduir el foc, però de moment demanem màxima prevenció, màxima serenitat" ha comentat el conseller i ha afegit que " els bombers i tot el personal està intentant estrangular el foc fins a una cunya" com a solució per aquest accident.

Jané no ha volgut parlar d´un possible origen d´incendi però una de les opcions que es preveuen és que ha sorgit arrel de l´acció de segar un camp. Posteriorment, s´han originat altres focus d´incendi que han augmentat la perillositat de la situació degut a que les restes dels pins cremats poden saltar fins a 1 km més enllà d´on són.

En aquest moment no es pateix per la vida dels veïns tot i que preventivament s´ha desallotjat la urbanització Montserrat Park (Bruc) i s´ha dut a les persones més vulnerables cap a l´Ajuntament del Bruc. D´altra banda, hi ha hagut el confinament de persones que en el moment de l´incendi estaven a dos restaurants, un d´ells els Cubs - Cal Jeroni, per la immediatesa i la proximitat del foc. "Els ciutadans que estan als restaurants estan segurs, és millor que es quedin a dins". El conseller ha afegit que desconeixen quina és la previsió final i que dependrà en grn part de la meteorologia.

Entre les dotacions també hi ha 5 efectius de l´exèrcit espanyol amb 3 helicòpters i 2 avions.