Més d'un centenar de veïns de la urbanització de Montserrat Park, al Bruc, no van poder tornar a casa seva, ahir a la nit, per culpa del foc. Algunes van anar a casa de familiars i a altres les van acollir en habitacions i equipaments del municipi. N'hi ha que van decidir tornar a casa tot i que els ho desaconsellessin. En total, es van desallotjar unes 200 persones.

Famílies amb nens que corrien per la plaça, matrimonis grans asseguts als bancs amb els seus gossos, parelles joves, dones que anaven amunt i avall pendents del mòbil... Tots havien marxat cap a les 5 de la tarda de casa, i van agafar les quatre coses imprescindibles; "la documentació, els animals i una muda de roba". Alguns havien vist les flames molt a prop, d'altres només el fum, però per precaució van decidir marxar. Tot i això, no tots els 400 residents de la urbanització van seguir el consell dels Mossos d'Esquadra i alguns van optar per quedar-se a casa.

A la plaça de davant de l'ajuntament, dues ambulàncies del SEM i dos vehicles adaptats de la Creu Roja formaven el sistema mèdic d'emergència, que, per sort, només va haver d'atendre dos avis que "estaven molt nerviosos".

Entre els veïns la sensació era de preocupació per la incertesa del foc, però la majoria no temia per casa seva. Alguns van viure el gran incendi del 1986 i asseguraven que "ara les flames es veien més lluny, llavors les teníem a sobre". "Aquell any només es van cremar algunes persianes, no crec que aquest cop passi res", deia una veïna.