Més de 700 hectàrees de vegetació i conreus, al voltant d'uns 700 veïns desallotjats, afectacions a tocar d'un parell de restaurants, i tres carreteres tallades. És el balanç de l'incendi que crema des d'ahir al migdia entre els muncipis d'Òdena, Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola, i que a l'hora de tancar l'edició d'aquest diari encara avançava sense control en direcció nord-est.

Segons fonts dels Bombers, a primera hora de la nit, el cap de l'incendi se situava al paratge conegut com la Penyora, a l'altura del quilòmetre 80 de la C-37. Un cop retirats els mitjans aeris per la foscor, es van mantenir treballant a la zona 139 dotacions terrestres, a l'espera que tan bon punt surti el sol, helicòpters i avions es puguin tornar a afegir a les tasques d'extinció.

Unes 400 persones de la urbanització de Ca l'Esteve de Sant Salvador de Guardiola han hagut de dormir aquesta nit fora de casa per precaució, com també un centenar llarg dels 400 veïns de la urbanització Montserrat Park, del municipi del Bruc, per bé que ahir a última hora alguns d'aquests veïns van poder tornar cap a casa. A causa de l'incendi, ahir també es va procedir a l'evacuació d'una vuitantena de nens i nenes de la casa de colònies de Can Puig, de Sant Salvador (que es van allotjar al pavelló del Vell Congost de Manresa); els 16 ocupants amb disminució psíquica de la finca Urpina d'Ampans, de Sant Salvador de Guardiola, que han passat la nit en altres finques d'aquesta entitat; i 15 clients de la casa de turisme rural de Ca n'Ollé de la Guàrdia, al terme municipal del Bruc. Hores abans, veïns de la urbanització el Bosc Gran, d'Òdena, havien optat per abandonar les seves cases, per bé que anit ja se'n preveia algun retorn.

de Guardiola.