El propietari de la finca Cal Rossinyol d'Òdena, que ahir va ser imputat com a sospitós d'haver causat accidentalment l'incendi durant unes feines amb una màquina de picar palla, assegura que no va veure el foc fins una hora després d'haver acabat els treballs agrícoles i que, fins i tot, va intentar apagar-lo ell mateix amb branques, segons va explicar a Regió7 l'entorn proper de l'agricultor. La investigació judicial haurà de determinar quines responsabilitats tindrà el denunciat, tot i que els Agents Rurals han deixat clar que no va cometre cap il·legalitat, ja que, en el moment dels fets, l'activitat agrícola estava permesa.

L'amo de Cal Rossinyol, de 59 anys, va acudir ahir al matí als Mossos per explicar que, durant al matí de diumenge, havia realitzat treballs amb una màquina de picar palla als camps on es va originar l'incendi. En conèixer la declaració, els Agents Rurals van acudir a la finca per examinar la màquina i, després d'analitzar el lloc d'origen de l'incendi, van concloure, juntament amb els Mossos, que l'aparell hauria causat el foc, probablement per espurnes.

L'imputat, però, nega haver advertit l'incendi en el moment en què estava treballant. Segons la seva versió, cap a les 12 del migdia va abandonar el camp, va tancar la màquina a la finca i se'n va anar a l'habitatge. Més d'una hora després, cap a 1/4 de 2 del migdia, es va adonar des de casa estant que hi havia una columna de fum al bosc. Hi va anar, va veure les flames i va intentar apagar-les amb unes branques. No se'n va sortir i va trucar al telèfon d'emergències 112. Segons la seva versió, durant el diumenge no va pensar que hi hagués pogut haver cap relació entre el foc i els seus treballs previs agrícoles. Ahir, però, en pensar en aquesta possibilitat, va acudir als Mossos per donar la informació.