Foc estabilitzat, tots cap a casa. Ahir, a 2/4 de 9 del vespre, els 400 veïns desallotjats de la urbanització de Ca l'Esteve de Sant Salvador de Guardiola van rebre el permís per poder retornar als seus domicilis, més de 24 hores després d'haver-ne estat evacuats. El foc ja estava en fase de control, les condicions climatològiques eren favorables i ja no hi havia perill que l'incendi revifés i s'acostés de nou a les cases de la urbanització.

Finalitzava així una llarga jornada en què molts veïns havien temut fins i tot haver de passar una segona nit fora de casa, després que al migdia, quan molts ja tenien l'esperança de poder retornar-hi, les autoritats no els ho van permetre. I és que aleshores encara hi havia molts punts calents i bufava un fort vent de Ponent, amb la qual cosa tornar a casa no era segur.

Tant bon punt es va donar el permís, els voluntaris de Protecció Civil de Cardona van donar suport a l'Ajuntament de Sant Salvador en el dispositiu de retorn dels veïns. Creu Roja va tancar el centre d'acollida de Sant Salvador, que des del dia abans estava instal·lat al pavelló, i va mantenir un reté per possibles contingències.

La majoria de veïns desallotjats, però, s'havien reallotjat a casa d'amics o familiars, o havien retornat a les seves primeres residències. En alguns casos, fins i tot, s'havien saltat l'ordre de no tornar als domicilis i van poder tornar-hi abans d'hora, a través de camins rurals.