Tot i que les flames ja havien estat extingides, el perill seguia allà. I més quan bufava el vent. Les persones que lluitaven contra l'incendi van estar atentes durant tot el dia d'ahir per combatre els petits focs que s'originaven en zones de bosc que ja havien estat calcinades. Apagar-los a temps, quan encara eren petits, era la millor manera d'evitar mals majors.

El dia d'ahir va començar amb unes condicions climatològiques favorables per combatre l'incendi. Però a mesura que passaven les hores el temps empitjorava. El vent bufava amb molta força i les temperatures començaven a enfilar-se.

Personal de les Associacions de Defensa Forestal que treballava ahir als boscos propers a la urbanització Montserrat Park es mostraven preocupats. "La mica d'humitat que hi havia al matí anava bé, i alguna estona semblava que fins i tot gotejava una mica. Però ha durat poc", deien.

Dos voluntaris de les ADF que des de les 10 de la nit de dissabte lluitaven contra les flames expliquen que just quan anaven a dinar ahir al migdia els van dir que es quedessin. El cansament i les poques hores de son es feien evidents en les seves cares, però se'ls tornava a girar feina. "El vent i la calor fan que torni a haver-hi perill", explicaven. A pocs metres, les flames tornaven a enfilar-se pels arbres ja calcinats.

Més mitjans

La tasca de les ADF, amb el temps, ha estat més còmoda. Almenys pel que fa al material de què disposen. Així ho creu Josep Pérez, qui fa més de vint anys que és membre de l'ADF del Bruc. "Ara tenim dos camions cisterna, però quan vam començar teníem molts menys recursos", diu. Omplir una bassa d'aigua amb els camions va ser precisament una de les tasques que va realitzar l'ADF del Bruc durant el dia d'ahir per tal d'ajudar els bombers a combatre l'incendi.