Ja hi ha data per a la repetició del judici al gendre dels Tous, Lluís Corominas, per la mort d'un presumpte lladre a Pineda de Bages fa nou anys. Segons va saber ahir Regió7 i van confirmar fonts judicials, serà el proper dilluns 28 de setembre, dia en què es constituirà el nou jurat que haurà de jutjar el cas, quatre anys després d'haver-se fet el primer judici. En aquella ocasió, Corominas va ser absolt pels membres del tribunal popular, però tots els organismes superiors van anul·lar la sentència absolutòria en concloure que era arbitrària i mal fonamentada.

Després que el judici arrenqui el 28 de setembre, Corominas declararà aquella mateixa setmana. La vista judicial, però, és previst que s'allargui fins, com a mínim, la primera setmana d'octubre, tot i que molt probablament es perllongarà fins a mitjan mes. Fa quatre anys, es van necessitar més de tres setmanes.

El judici se celebrarà al Tribunal Popular de l'Audiència Provincial de Barcelona, que ha trigat només un mes a assenyalar la data, després que el Constitucional confirmés el juny passat que s'ha de tornar a celebrar, tot confirmant les resolucions del TSJC i del Suprem, que havien anul·lat l'absolució.