El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 314 trucades i els Bombers de la Generalitat han fet 177 sortides per les fortes tempestes d'aquesta passada nit i matinada. Els Bombers han actuat per inundacions de baixos, retirar arbres i branques caigudes, netejar fang de vies, revisar instal·lacions elèctriques que treien guspires i assistir alguns conductors amb vehicles aturats en bassals.

Les tempestes, acompanyades de molt aparat elèctric, han obligat a evacuar com a mesura preventiva en les darreres hores tres campaments a Capolat (Berguedà), la Torre de Cabdella (Pallars Jussà) i Cabanelles (Alt Empordà). A Capolat s'ha traslladat un agrupament de Tiana a un alberg de Berga amb 18 nens i 7 monitors. A la Torre de Cabdella un agrupament que estava acampat a la Plana de Mont-ros a prop d'un riu s'ha traslladat a una escola del municipi i, posteriorment, ha donat per finalitzada la seva activitat.

Prop de 5.000 llamps

4.991 llamps han tocat a terra al llarg d'aquest episodi d'unes 12 hores de durada. Els Bombers han informat que un d'ells ha malmès una paret d'un habitatge al número 96 del carrer Manresa a Hostalets de Pierola (Anoia) sense més conseqüències.

Dissabte encara amb tempestes fortes

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dissabte al migdia la fase d'alerta del pla Inuncat davant la millora de les previsions meteorològiques, tot i que aquesta tarda-vespre encara s'esperen tempestes fortes al centre i nord de Catalunya. Segons l'SMC, es poden superar els 20 litres en 30 minuts a les comarques de Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Anoia, Bages, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona, Selva, Garrotxa i Ripollès. Els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta.