L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, va demanar ahir a la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, més marge de maniobra per a les agrupacions de defensa forestal (ADF) durant les tasques d'extinció d'incendis com el d'Òdena. Miralda va assenyalar que les ADF tenen "un coneixement directe del territori" i que, si se'ls dóna "més marge de maniobra", poden contribuir a incrementar l'efectivitat dels Bombers.

Miralda va fer aquesta reflexió durant una reunió entre la consellera i tots els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi, que es va celebrar a l'Ajuntament del Bruc. El motiu de la trobada era fer un balanç sobre els efectes de l'incendi, que va cremar gairebé 1.300 hectàrees i va obligar a desallotjar diverses urbanitzacions, entre les quals la de Ca l'Esteve de Sant Salvador. En la trobada, Miralda també va destacar la ràpida intervenció dels Bombers i va agrair la col·laboració de les autoritats en el desallotjament de Ca l'Esteve.

A banda de la consellera i de Miralda, en la reunió hi van assistir el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, l'alcalde del Bruc, Enric Canela; l'alcaldessa de Marganell, Anna Garcia; l'alcalde de Castellfollit, Celestí Rius, l'alcaldessa accidental d'Òdena, Anna Fernández, i l'alcalde accidental de Castellolí, Sergi Vila.