Temperatures altes, humitat relativa baixa i vent, tot i que no era amb ratxes exagerades. Una combinació explosiva que va ajudar a avançar amb virulència i a dificultar l'extinció del foc que va començar ahir al migdia a Òdena i que va arribar fins al terme de Sant Salvador de Guardiola.

A partir de les 8 del vespre la humitat relativa en les dues localitats es va situar en el 50%, fet que va afavorir el treball dels Bombers a l'hora d'extingir l'incendi, el més important d'aquest estiu. En el cas de Sant Salvador de Guardiola, el vent també va anar a la baixa. En ambdues poblacions, segons dades del Servei Meteoròlògic de Catalunya (Meteocat), la temperatura màxima, de més de 34,5 graus, es va assolir a 3/4 de 6 de la tarda, moment en què el foc havia cremat 350 hectàrees, segons informació facilitada pels Bombers de la Generalitat.

En el cas d'Òdena, on es va iniciar el foc, entre les 2 del migdia i les 8 del vespre, la temperatura (vegeu el gràfic adjunt) no va baixar en cap moment dels 30 graus. Pel que fa a Sant Salvador de Guardiola, no va ser fins les 8 del vespre que va baixar dels 30, situant-se en els 29,7 graus de temperatura.

La humitat relativa va ser molt baixa durant tot el dia. En el cas de Sant Salvador, no va ser fins a les 8 del vespre que es va situar en el 50%, i també a Òdena, on una hora abans ja era del 45%. En canvi, a Sant Salvador, a les 7 del vespre encara era del 24%. Pel que fa a la velocitat del vent, mentre que a la localitat bagenca no va passar dels 10 km/h, tot i que s'hi va acostar en diversos moments entre les 2 del migdia i les 5 de la tarda, en el cas d'Òdena va bufar amb més força fins a arribar als 20 km/h a les 4 de la tarda i a més de 18 en les hores anterior i posterior.