Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la matinada en un incendi en un pis del carrer de la Verge de la Salut de Berga, que va obligar a desallotjar preventivament vuit veïns. Cap evacuat no va resultar ferit.

El foc, segons van explicar els Bombers, es va declarar a 3/4 de 4 de la matinada i va cremar un sofà de l'habitatge. El fum, però, va afectar tant aquest domicili com la resta de l'edifici, de manera que la Policia va haver de desallotjar preventivament vuit veïns que dormien en sis dels habitatges.

Dues de les persones evacuades, mare i filla, van haver de ser reallotjades en un hotel perquè el seu pis era el que havia resultat més afectat pel fum. La resta de desallotjats va poder retornar als seus domicilis. El foc es va donar per extingit a 1/4 de 5 i, a partir d'ales-hores, els Bombers es van dedicar a ventilar l'edifici.

D'altra banda, l'incendi d'una planta en una jardinera va causar alarma ahir a la tarda en un pati interior d'un bloc de Sant Vicenç de Castellet, al carrer de Vallhonesta. Segons els Bombers, el fum va alarmar els veïns, però els efec- tius van constatar que només es cremava una planta, i van poder extingir el foc de seguida.